یکی از اختراعات تاثیرگذار در فناوری اطلاعات، ارتباط از طریق شبکه های بی سیم کامپیوتری است. قابلیت های شبکه های بی سیم (وایرلس) این امکانات را برای ما فراهم می کند که بدون در نظر گرفتن مکان یا زمان خاصی ، بتوانیم در اینترنت سرچ کنیم و از ایمیل خود برای ارتباط با دیگران استفاده کنیم و همچنین دیگر کارهای اینترنتی خود را به راحتی در هر مکانی انجام بدهیم.
با استفاده از شبکه های بی سیم (وایرلس) می توانید حتی از مودم فاصله ی زیادی داشته باشید ولی همچنان به اینترنت متصل بوده و به راحتی کارهای اینترنتی خود را انجام دهید. انواع شبکه های بی سیم بخش های مختلفی دارند که قابلیت های مربوط به خود را دارند . در این مقاله تصمیم گرفتیم که به معرفی انواع شبکه های بی سیم کامپیوتری بپردازیم و هر کدام را مورد بررسی قرار دهیم.
شبکه های بی سیم چیست؟
شبکه کامپیوتری که تجهیزات آن بدون اتصال کابل بین آنها ، اطلاعات را ارسال و دریافت می کنند، شبکه های بی سیم یا Wireless Network می گویند.
انواع شبکه های بی سیم
WLAN: (Wireless Lan)- (Wireless Local Area Network)
برای راه اندازی شبکه های محلی مورد استفاده قرار می گیرد . پوشش دهی این شبکه محدود است و با استفاده از یک مودم و در حد یک اتاق و یا یک ساختمان را پوشش می دهد. شبکه بیسیم محلی بین چندین کامپیوتر ایجاد می شود و به آنها این امکان را می دهد که از طریق وایرلس به سیستم ها و تجهیزات دیگر متصل شده و داده ها را ارسال و دریافت کنند.
مطلب پیشنهادی: تست نفوذ شبکه
WPAN: (Wireless Pan)-(Wireless Personal Area Network)
این شبکه در دسته ی شبکههای Ad Hoc (توپولوژی مستقل شبکه بیسیم) می باشد که همان شبکه بی سیم خانگی را شامل می شود و از طریق بلوتوث و یا مادون قرمز ارتباط برقرار می شود و پوشش محدود شخصی دارد.
مطلب پیشنهادی : لایه های شبکه کامپیوتری – هفت لایه osi
WMAN: (Wireless Man)- (Wireless metropolitan Area Network)
این شبکه نسبت به شبکه های بی سیم بالا ، گسترده تر است و می تواند حتی شبکه های مختلف در سطح یک شهر را مدیریت کند و پوشش دهی بسیار بالایی دارد.
WWAN : (Wireless Wan)- (Wireless Wide Area Network)
این شبکه از شبکه بی سیم WMAN گسترده تر است و نه تنها بین شهر های مختلف ، بلکه بین کشورهای گوناگون هم می تواند انتقال داده را انجام دهد و ارتباط داشته باشد.
این نوع از شبکه بیسیم از فاصلههای بین شهری یا فواصل بین کشورها پشتیبانی کرده و انتقال و اتصال دادهها را برعهده دارد و شبیه به وایرلس man عمل میکند با این تفاوت که شبکههای آن در شهرها یا کشورهای مختلف قرار دارد.
برای اطلاعات بیشتر می توانید به صفحه ی دپارتمان شبکه و مشاوره ، پیاده سازی و نگهداری شبکه های رایانه ای مراجعه کنید.